Poslovni model

Koliko košta TotalObserver? Poslovni model koji koristimo u prodaji se pokazao kao "win-win" model za nas i naše klijente.

TotalObserver je softver koji se ne kupuje, nego se rentira. Ovo znači da je klijent vlasnik podataka, a da softver može da koristi do god vidi benefite od njega, zadovoljan je podrškom i plaća mesečnu naknadu. Ovo klijentu daje nekoliko prednosti:

  • Nema kupovine softvera (minimalan CAPEX), već se kompletan trošak prebacuje na operativni nivo (OPEX).
  • Korisnik je vlasnik podataka. On ima slobodu da pređe na drugo softversko rešenje i migrira sve već unete podatke, na novu platformu.
  • Cena uvođenja softvera je značajno manja - ne postoji investicija za kupovinu softvera, nego se inicijalno samo plaća integracija, a nakon toga se plaća licenca za određeni period korišćenja.
  • Klijent ima pravo da odustane od rešenja kada zaključi da je to njegov interes, bez obzira na razlog. Ovo značajno smanjuje rizik nabavke softverskog rešenja i njegovog uvođenja u organizaciju.
  • Prethodni razlog daje veliki motiv, nama kao proizvođaču i integratoru softvera, da klijent bude dugoročno zadovoljan - ovo je jedan od razloga zašto se podrška softvera unapređuje a softver razvija.

Napomena: Na zahtev klijenta može se ugovarati i drugačiji poslovni model.